http://maximisingtas.co.uk

I England har assistentjänster varit vanligt under en rad år och i stort sett motsvarat svenska elevassistenter för elever med omfattande behov av särskilt stöd. Att det inte är en resurs att enkelt ta till utan omfattande förberedelser, vägledning och arbetsledning, (resultatet kan lätt bli motsatt det förväntade), framgår av den här hemsidan med fria resurser, erbjudande om kurser, information, blogginlägg, forskningsrapporter, länkar till litteratur och mycket mer.

(Läs gärna också Clare Sealys blogginlägg om hur hennes skola upptäckte att de måste förbättra vad de gjorde och hur de gjorde det –‘If they sit with us, they become lazy.’ TA’s, growth mindset and the MITA Project)

Från startsidan:

D0E5BBF2-602A-42AC-8944-EB83B1780902

Välkommen till maximizingtas.co.uk

Vi erbjuder skolutveckling och träning baserat på vår internationellt erkända forskning och vägledning.
Vårt team samlar professionella med en rad erfarenheter inom forskning, skolledarskap, klassrumsutbildning, skolutveckling, fortbildning och projektledning. Vi är baserade på Center for Inclusive Education, UCL Institute of Education.
Vi erbjuder konsulttjänster och har kurser för skolledare, lärare och lokala myndigheter för att säkerställa att lärarassistenter trivs i sin roll och bidrar till förbättrade resultat för eleverna.
Vi har varit inblandade i att producera ledande nationell vägledning för bästa nytta av lärarassistenttjänster och har tagit fram professionell standard för lärarassistenter.

Vi driver också Storbritanniens största försök att förbättra ökad tillgänglighet och träning för lärarassistenter, i ett projekt som finansieras av Education Endowment Foundation.