https://www.mybrainisopen.net/about/

Om hemsidan:

Huvudsyftet med denna webbplats är att syntetisera några av de viktigaste idéerna och forskningsresultaten från områdena instruktionsdesign, inlärningsdesign och kognitiv psykologi och för att visa hur de kan tillämpas på design och utveckling av blandat och online-lärande i högre utbildning …

A26DE879-F288-4B23-AA14-F32A77BEA104

Varför myBRAINisOPEN?

För några år sedan läste jag Paul Hoffmans fascinerande biografi om ungerska matematiker Paul Erdős (1913 – 1996); ”Mannen som bara älskade siffror.” Paul Erdős var en av de mest framstående matematikerna från 20-talet som var känd för sin sociala praktik av matematik.

Du kan få en uppfattning om vilken intressant karaktär Erdős var från dessa citat från Hoffmans bok:

”Paul Erdős strukturerat sitt liv för att maximera den tid han hade för matematik. Han hade ingen fru eller barn, inget jobb, inga hobbyer, inte ens ett hem, för att knyta honom. Han bodde i en shabby resväska och en drabbar orange plastpåse från Centrum Aruhaz (”Central Warehouse”), en stor varuhus i Budapest. ”

En av de saker som egentligen fastnade i mitt huvud var Erdős ensidiga besatthet och sitt engagemang för en samverkande och öppen arbetssätt för att kontinuerligt utforska nya idéer:

”I en oändlig sökande efter bra matematiska problem och ny matematisk talang, kryssade Erdős fyra kontinenter i en otrolig takt, från ett universitet eller forskningscentrum till nästa. Hans modus operandi var att dyka upp på tröskeln till en matematikkollega, förklara ”Min hjärna är öppen”, arbeta med sin värd för en dag eller två tills han var uttråkad eller hans värd gick ner för räkning och sedan gå vidare till ett annat hem .”

Jag skulle vilja se mer samverkande öppenhet mellan lärande tekniker, instruktionsdesigners, lärande designers, föreläsare, bibliotekarier och professionella lärare. Slutligen, uttrycket ”My BRAIN is OPEN” har också en dubbel betydelse för mig så som jag ser det, som hänvisar till öppna sätt att arbeta: öppen utbildning, öppen vetenskap och öppen källkod”.