https://educationrickshaw.com/2019/09/20/beyond-piaget-and-vygotsky-why-teachers-cognitive-science-education-is-insufficient/

Inledning:

”Jag har en utmaning för dig läsare. Nämn två psykologer / kognitiva forskare vars forskning har påverkat utbildning de senaste tjugo åren.
Kunde du?
Kanske var det för lätt. Ny utmaning! Namnge två psykologer / kognitiva forskare som har publicerat tongivande arbete under de senaste tjugo åren OCH också nämndes på en workshop eller fortbildning som du deltog i.
Svårare?
Jag (Zach) skulle bli förvånad om du kunde svara på någon av frågorna snabbt eller ens alls. Det verkar som om de flesta lärare kan namnge Piaget, eller Vygotsky och hans zon för proximal utveckling, men litet av mer nutida. Inkludera Pavolv och hans hund och Skinner och hans operativa villkor och jag skulle säga att vi börjar närma oss den omfattning som vi lärare förväntas veta när det gäller pedagogisk psykologi. Jag kan prata av erfarenhet, för det inte var förrän ganska nyligen att jag började lära mig någonting om kognitiv forskning som gick utöver läroboken Psychology 101 .. ”.

(Och när du ändå är där … ta en titt på resten av hemsidan!)