https://learningspy.co.uk/english-gcse/the-trouble-with-shakespeare-or-should-everything-be-easy/

Inledning:

Jag översvämmas regelbundet av oönskade e-postmeddelanden från folk hoppas att jag ska stötta deras produkter. Nyligen fick jag ett som frågade mig om jag vore intresserad av att skriva om ett samarbete mellan mjukvaruföretaget Adobe och Royal Shakespeare Company. Tydligen är detta resultatet:

Adobe and the RSC have worked with five UK artists and photographers to reimagine iconic Shakespeare scenes to provide inspiration for young people and their teachers. Using illustration, comic book artistry and photography, the artists have recreated pivotal scenes from Macbeth, A Midsummer Night’s Dream and Romeo and Juliet.

Jag har inget särskilt intresse av detta och normalt sett skulle jag bara flyttat den här typen av e-post i papperskorgen utan ytterligare fundering. Men teasern för att intressera mig för dessa ikoniska reimaginings informerade mig om att enligt en del ”forskning” utförd av Adobe beror nedgången på antalet studenter som studerar engelska litteratur på nivå på att ”77% av 11-18-åringar som kämpar för att förstå Shakespeares pjäser säger att det beror på det utmanande språket … ”