Två blogginlägg på en gång, men de hör ihop …

1️⃣) https://sputniksteve.wordpress.com/2019/03/11/towards-pastorality-developing-a-research-informed-approach-to-being-a-head-of-year/

Inledning:

”Jag hade det stora nöjet att delta vid ResearchEDBrum som talare i år igen. Den här gången frågade evenemangets fantastiska arrangör, Claire Stoneman (@stoneman_claire) om jag skulle vara intresserad av att presentera en session om evidensen för min pastorala roll; naturligtvis sa jag ja. Inom några minuter översköljdes jag av en illamående insikt: Jag har ingen … ”

5C2B6A65-C190-41C2-A449-5AFF23BA5275

2️⃣) https://sputniksteve.wordpress.com/2019/11/19/unhiding-the-pastoral-curriculum/

Inledning:

”Vad lär vi egentligen våra barn?
Jag är säker på att det inte kommer som en överraskning för regelbundna läsare och Twitter-korrespondenter att jag är en angelägen förespråkare för att både utveckla en forskningsinriktad strategi för undervisning och bygga en kunskapsrik läroplan. Dessa två saker har blivit dominerande delar i diskussionen på #EduTwitter och Tweacher Society när den är online, vid konferenser och i relaterade publikationer. Jag har emellertid blivit alltmer medveten om vissa luckor i denna diskurs kring skolor och lärares pastorala arbete. Jag har talat om detta vid några ResearchED-evenemang nu och har skrivit om det i ett tidigare blogginlägg (se ovan). Jag planerar att skriva en serie blogginlägg där jag utvecklar mitt tankar om de pastorala aspekterna av vårt arbete. I det här blogginlägget skulle jag vilja tänka på vilka signaler vi ger barn utanför den akademiska läroplanen och att uppmuntra andra lärare, årskursledare och pastorala ledare att tänka lite mer medvetet om dem … ”

AE0CE96B-4CD4-4EE0-8F3E-3399E20A67E8