https://www.theguardian.com/books/2017/dec/24/the-difficulty-is-the-point-teaching-spoon-fed-students-how-to-really-read

En essä om Tegan Bennett Daylights del i en introduktionsutbildning inför studier på universitetsnivå och de studenter hon möter där. Inledning:

När kapitalismens logik innebär att universitet drivs som företag går mycket förlorat. Att kräva litteraturen åter är avgörande för att förstå de tider vi lever i.

Jag blev nyligen blivit klar med rättningen av ett 40-tal udda tentor, mestadels skrivna av personer mellan 18 och 21 år. I dem var våra studenter tvungna att svara på frågor om aspekter på litteratur, till exempel direkt/indirekt tal eller genre. De var också tvungna att skriva en uppsats på 1000 ord om Helen Garners, Christos Tsiolkas, Judith Wright, Jack Davis eller Tim Winton.
Mina studenter är för det mesta lärarstudenter som bor i regioner av Australien. Om de får sin examen är de avsedda för barnomsorg, förskolor, grundskolor, gymnasier. De är våra nya lärare … ”