https://progclassicaleducation.blogspot.com/2020/04/tips-for-reducing-workload-for-online.html

FrĂ„n en blogg full av lĂ€rdomar, skriven av en lĂ€rare med lĂ„ngvarig erfarenhet av onlineundervisning. Det Ă€r lĂ€tt att ta sig vatten över huvudet …
HĂ€r Ă€r ett exempel pĂ„ inlĂ€gg – en lista pĂ„ 21 tips för att undervisningen inte ska bli helt övermĂ€ktig – de första tvĂ„:

  1. ”Tvinga dem inte ladda ner allt arbete. Det Ă€r mer arbete för dig, eftersom du först mĂ„ste installera en metod för nedladdning, sedan mĂ„ste du lĂ€ra dem hur man gör det, och sedan har du teknisk support nĂ€r det inte gĂ„r bra. Dessutom registrerade sig inte förĂ€ldrarna för att fĂ„ det hĂ€r besvĂ€ret.
  2. Du varken vill eller behöver rĂ€tta allt. Det gĂ„r mycket snabbare att blĂ€ddra igenom papper Ă€n att lĂ€sa in ett dokument, skriva pĂ„ dokumentet med en virtuell penna, spara dokumentet och leverera det till eleven. Vad du kan göra pĂ„ 15 sekunder med en röd penna tar dig minst en minut online. Multiplicera det med 140, och det som tog dig en halv timme under din tidigare praktik tar nu tvĂ„ och en halv timme stirrande pĂ„ en skĂ€rm. Var vĂ€ldigt bestĂ€md med vad du bestĂ€mmer dig för. Jag rĂ€ttar och bedömer bara en gĂ„ng i veckan. Erbjud studenterna alternativ om de vill att du ska se nĂ„got, men slit inte ut vare sig  dig sjĂ€lv eller dem. … ”