https://medium.com/@ghduoblys/online-teaching-62014f35b76c

Inledning:

”Nyligen tog jag en socialt distanserad kvällspromenad med en tidigare student. Jag kan kalla honom Jordan. Jag träffade honom nära Hackney Marshes Center, en hög, fyrkantig byggnad som kastade en lång skugga över fotbolls- och rugbyplanerna i närheten. Han gick mot mig och log: 6’4 ”, atletisk, sportig med en grå hoodie med bokstäverna ‘NUFC’, universitetets fotbollslag där han var kapten förra säsongen.
Jag var hans handledare under mitt första år som lärarpraktikant, när han var en kortare, tunnare 14-åring. Det året tog jag honom och ett par av hans vänner för att se lagret på Barclays i Canary Wharf, där jag jobbade tills året innan. Nu, 21 år gammal har han precis tagit examen i ekonomi i Nottingham och förbereder sig för att börja en praktikplats hos det amerikanska investmentbolaget Citi.
I sjätte klass undervisade jag honom AS Level Physics; illa, sett i efterhand. Vi skrattade av det på vår promenad. Vi tillbringade en gång en hel vecka med att försöka lösa ett problem som jag fick när jag var på intervju för Cambridge, därför att jag trodde att det skulle vara bra för klassen att samarbeta och bygga upp lite ”motståndskraft”. Han är en lysande student, men förvånansvärt eller med tanke på mina undervisningsmetoder, fick han aldrig riktigt kläm på fysik. Han fick betyg C i sina AS-nivå tentor och valde bort ämnet i slutet av året. Jag har haft dåligt samvete ända sedan dess … ”