https://educontrarianblog.com/2021/01/30/kicking-the-solution-habit/
Inledning:

”Idag blev jag påmind om min tendens att bli alltför entusiastisk av riktigt cool teknik. Min udda böjelse döljs bakom en tunn slöja, och idag lyfts den slöjan och avslöjade min upphetsning.

Tekniken i fråga (och jag bör varna er för att det inte är spännande för någon normal människa) är en app som loggar in mig som närvarande på jobbet så snart jag går in på skolan utan att jag behöver göra någonting!  Appen levereras med några väl genomtänkta funktioner, till exempel en lista för evakuering som genom ett klick ringer personalen om vi har ett brandlarm. Vad jag älskar med den här tekniken är att den sparar tid (aldrig mer att gå till receptionen för att logga in), gör mig säkrare och att användargränssnittet är vackert enkelt. Vad mer kan man önska sig?

I rättvisans skull är det inte alla tekniker jag stöter på ger mig lika mycket nöje.  Detta är inte bara för att tekniska lösningar ofta är dåligt utformade utan också för att det finns en hel del tekniska lösningar som löser problem som antingen inte finns, inte har helt har förstått dem eller helt enkelt inte behöver en bit teknik för att lösas … ”