https://www.ednc.org/teaching-kids-to-read-a-chapter-closes-at-the-state-level-a-chapter-begins-in-one-local-district/

Inledning:

”I början av förra året startade ett samordnat tryck från statlig nivå för att förändra läsundevisningen i North Carolina.

Ledare inom State Department of Public Instruction (DPI) och medlemmar i State Board of Education hade en vision. Den var inte allmänt accepterat av alla inom någon av de två, men den delades av ett passionerat kollektiv. De ville att läsundervisning i hela staten skulle anpassa sig till forskning sedan årtionden om hur barn lär sig läsa … ”

Läs också det här reportaget från ett första fortbildningstillfälle för lärare: Teachers are ‘careful’ as reading instruction is revamped

Inledning:

”Cirka ett dussin lärare i de lägsta klasserna har samlats i ett rum på centralkontoret i Transsylvanien.  Som förstenade stirrar de på en bild som projiceras i främre delen av rummet och visar data finansierade av National Institutes of Health.

Upp till 80% av eleverna i varje klass kan lära sig läsa, säger uppgifterna på bilden.  Lägg till ytterligare 15% som kan lära sig med specialiserade insatser, påstås på skärmen.

Ögonen vidgar sig när siffrorna på skärmen adderas till 95%.  Vissa ögon är vida av chock.  Och minst en uppsättning ögon döljer aningens av smärta … ”

Och här är artikeln från december 2019 om början av resan, den första i serien: Can science knock down barriers to reading proficiency and rescue Read to Achieve?