https://blog.cbs.dk/inframethodology/?page_id=3914
Den här länken och videon får tjäna som introduktion till den engelskspråkiga webbplatsen Inframethodology, en del av biblioteket vid Copenhagen Business School, sammansatt av skriv-coachen Thomas Basbøll för studenterna där, men med mycket att botanisera bland för den som tänker delta i projekt, skriva eller ta sig an vetenskaplig text i vilket ämne som helst.

Eller så kan man bara följa blogginläggen – en blandning av forskningsmetodik, vetenskapsteori, filosofi och handfast uppmuntran och handledning i skrivandets konst (här var ett exempel https://blog.cbs.dk/inframethodology/?page_id=3469).

Inledning:

”Det korta svaret är: ett stycke i taget. Skriv regelbundet och med måtta om saker du kan och för människor du respekterar. Skriv varje dag, fem dagar i veckan. Skriv inte mer än tre timmar om dagen. Bestäm alltid dagen innan vad du ska säga; se till att det är något du har kunskap om. Ha någon som är kvalificerad nog att säga om du tänker fel när du skriver. Påminn dig själv om att du verkligen vill att de ska berätta om du har fel. Njut! … ”