https://ironlifeteacher.wordpress.com/2022/12/20/the-inclusive-classroom/

Inledning:

”Jag ska hålla i en utbildning första dagen på terminen – det inkluderande klassrummet. Alltså inget litet och okontroversiellt.

Så det här är jag som skriver en blogg för att få ordning på mina tankar om hur ett verkligt inkluderande klassrum skulle se ut/vara ut/etc. Det här kommer att bli, som alltid, lite rörigt.

Många av tankarna kring inkludering startar på tre ställen

    1. Min senaste Ofsted-inspektion, som jag tyckte var riktigt rättvis och rigorös;  det var ett rejält fokus på att få Särskilda behov rätt, ledd av en inspektör som var speciallärare.  Nyckelfras: Inkludering är att få alla ansvariga för att alla gör framsteg.
    2. Mina sista… (närmar sig) 20 år som lärare.  Eller under utbildning. Jag utbildade mig till lärare 2006, efter ett års utbildning (som känns lite dimmig nu) och innan dess var jag lärarassistent eller ungdomsarbetare och innan dess misslyckades jag på universitetet.
    3. Jag har precis städat familjens bil.  De senaste månaderna har jag gjort fysiska uppgifter medan jag lyssnat på poddar och hade glömt hur mycket jag tänker när jag är fysiskt aktiv.

Hur som helst, vad ska jag prata om? …